Bij DAC-Eemland in Soest worden mens én dier liefdevol opgevangen. Mensen met een psychische aandoening kunnen hier dag activiteiten uitvoeren waarbij deelname aan de maatschappij en de zorg voor dieren een belangrijke plek innemen.

Bij het DAC worden dieren, met name konijnen en knaagdieren, opgevangen van mensen uit de doelgroep die daar (tijdelijk) zelf niet meer voor kunnen zorgen. Bijvoorbeeld bij een urgente opname in een ziekenhuis of instelling waar het houden van huisdieren niet mogelijk is.

De deelnemers van DAC helpen regelmatig bij andere dierenopvangen in de buurt met het verzorgen van de dieren, het schoonhouden van de hokken / stallen en het onderhoud van het terrein.

De dieren noodopvang van DAC wordt ook regelmatig gebruikt als achtervang als de lokale dierenopvangen vol zitten, of als er een moeilijke situatie is waarin een dier extra zorg of begeleiding nodig heeft.

Voor de deelnemers van DAC is het verzorgen van de dieren een welkome activiteit. Het geeft ze rust en een belangrijke taak. Volgens velen helpt het contact met de dieren bij het verminderen van psychische stress.
Kortom; een positieve situatie voor dier én mens!

Een nieuw nachtverblijf voor de dieren:
Doordat er steeds vaker konijnen -al dan niet tijdelijk- bij de opvang komen, is er grote behoefte aan goede nachtverblijven. Het DAC wil met de eigen deelnemers een beleeftuin aanleggen voor de dieren en hun verzorgers.  Zodat de dieren overdag met hun maatjes in de beleeftuin verblijven en ‘s-nachts veilig in koppels in de nachtverblijven kunnen.

Als stichting zwerfdierenwelzijn krijgen we regelmatig ondersteuning door de deelnemers van DAC. Ze helpen ons bij verzorging en herplaatsing van dieren, helpen ouderen in de wijk bij het uitlaten van de hond of verzorgen van een dier.

Daarom willen wij als stichting (zwerf) dierenwelzijn graag een bijdrage leveren aan dit belangrijke regionale steunpunt voor konijnen en knaagdieren door een nachtverblijf te plaatsen voor de konijnen. Zodat de konijnen en knaagdieren hier ook ‘s-nachts een veilig onderdak hebben.

Het nachtverblijf voor 20-25 konijnen en knaagdieren kost € 3.000,-
Een iets grotere variant voor 25-30 dieren kost € 3.750,-

Helpt u mee? Steun met een bijdrage dit project. Alvast heel hartelijk dank!

De aanleg van de beleeftuin wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Vaillantfonds.